• D2D's First Giveaway by Edrina

    klik banner


Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous





klik banner untuk join giveaway
tamat pada 23/7/2014

The best of pengalaman puasa di bulan Ramadhan

Hurmmmm.... apa yang pengalaman puasa yang best nak aku ceritakan? semuanya rasanya biasa-biasa aje.. tiada yang terlalu istimewa yang boleh aku coretkan.. huhuhuhu..
Tapi mengikut pengalaman aku dibulan puasa @ Ramadhan ini nantilah aku akan jumpa perkara-perkara berikut.. korang aku tak tahulah:

1. Juadah kelihatan Istimewa sewaktu berbuka setiap hari (makan lauk sardin pun waktu berbuka nampak macam istimewa sangat.. perut lapar punya penangan)

2. Usahawan-usahawan baru mencari duit raya (waktu inilah muncul peniaga-peniaga baru kat pasar Ramadhan yang aku tak pernah lihat meniaga kat mana-mana pun muncul kat sana-sini)

3. Semua orang nak balik cepat berbuka (pejabat kat tempat aku kerja nih semuanya pukul 5 dah hilang balik.. walhal kalau hari biasa pukul 7 balik pun diaorang dah kata "woiii awalnya balik.. kerja kau nih sapa nak buat?")

4. Balik awal tapi sampai rumah tetap lambat (aktiviti pusing-pusing bazar Ramadhan setiap hari.. walaupun bazar yang sama dan orang meniaga tetap sama setiap hari.. tapi tawaf tetap tawaf satu bazar Ramadhan.,.)

5. dentuman bunyi mercun kedengaran disana-sini (Walhal kerajaan haramkan mercun.. tapi tetap ada stok yang dijual.. hahahaha)

6. hari pertama puasa dah buat bajet raya (hahahaha duit raya kena stand-by.. budak-budak sekarang mana nak terima 20 sen duit raya.. paling sikit pun seringgit.. huhuhuhu.. rabak-rabak poket aku)

Rasanya banyak lagi pengalaman bulan puasa nih.. tiap-tiap tahun sama hingga dah rasa macam tak istimewa sangat pengalaman puasa nih.. huhuhu.. SEKIAN...


Rabu, 23 Julai 2014

giveaway by azura abd rahman duit raya 2014





klik banner untuk join giveaway 
tamat pada 23/7/2014

TAG:
1. yun sing

Mini Giveaway Raya Anak Soleh Solehah

RM 10


klik banner untuk join giveaway
tamat 23/7/2014


Giveaway Ramadhan by irrayyan.com




klik banner untuk join giveaway
tamat pada 23/7/2014 

"Saya suka singgah di blog irrayyan.com kerana ..... ada giveaway yang sedang berjalan.. saya memang amat suka join giveaway"

Raisha's 1st Giveaway!




klik banner untuk join giveaway
tamat pada 23/7/2014


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Giveaway, Contest, Segmen, JomSantaiAje - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger