• D2D's First Giveaway by Edrina

    klik banner


Segmen Puasa& Kueh Raya Pertama


menang- baju tshirt

klik banner untuk join segmen
tamat pada 31/7/2014

PENGALAMAN PUASA

Mula berpuasa sejak umur 7 tahun (darjah 1).. hurmmmm mungkin man nih sedikit lurus orangnya.. masa kecil tu tak terfikir langsung nak curi-curi makan dan minum.. tak terasa masa tu nak tipu-tipu.. cuma bila dah meningkat remaja tu sikit ada nakal.. hahahaha.. mengalahkan budak-budak puasa.. buat kerja sikit letih.. bila dah letih mulalah curi-curi makan dan minum.. balik rumah buat muka macam orang 10 tahun tak makan.. time buka makan macam orang 10 tahun tak jumpa nasi.. hahaha.

KUIH RAYA PERTAMA

tak pernah buat kuih raya.. cuma tolong mak buat kuih raya.. mak punya style buat kuih raya simple gila.. satu adunan biskut boleh buat macam-macam biskut.. cuma letak lain-lain warna.. kalau sapa-sapa datang rumah beraya masa tu boleh tengok atas meja ada macam-macam jenis biskut raya tapi rasanya memang sama hahaha.. sekarang anak-anak mak dah besar.. mak dah tak buat kuih lagi..cuma perlu tunjuk aje aje nak kuih apa kat bazar.. hahaha


Khamis, 31 Julai 2014

Giveaway teka wajah eda by blogger euruka seven

menang- gelang mutiara


klik banner untuk join giveaway
tamat 31/7/2014

PILIHAN JAWAPAN SAYA IALAH NO 4

G. A Syoknya Ramadhan Datang Lagi 2014 by Tea & Coffee Lover

menang - top referral


klik banner untuk join giveaway
tamat pada 29/7/2014


Selasa, 29 Julai 2014

Powerbank Giveaway





klik banner untuk join giveaway 
tamat pada 29/7/2014

Perkara yang saya suka pada blog fatimah ini ialah simple dan cepat loading.. Headernya simple tapi cute.. dan background colour yang lembut tak sakit mata memandang..

Segmen Topup Raya by Dunia Zumal

menang topup RM 5

klik banner untuk join
tamat pada hari raya kedua


puisi bertema raya

dipagi raya makan ketupat
lemang lodeh dan juga lepat
hari raya semakin mendekat
ku mohon ampun sebelum terlewat

selamat hari raya untuk semua


SALAM RAMADHAN 1435 HIJRAH



klik gambar untuk join contest
tamat pada 1 Syawal 1435


Isnin, 28 Julai 2014

Giveaway Raya by Azyan Ramle





*Entri melekat dengan gam gajah sehingga malam RAYA*


Hadiah MISTERI menanti TOP REFERRAL!
Minuman Ephyra untuk yang bertuah!
Novel pd yang bernasib baik!
Topup pd yang lucky!
Dan lain-lain hadiah untuk dimenangi.. 

[Klik Banner untuk JOIN]


GA ini bertepek di ...... dan disponsor oleh Azurah | Afiqah | Emi | Siti Nur Syahirah | AHR On9 Shope 


Ahad, 27 Julai 2014

Mini GA : Teka Dunkin's Donut




klik banner untuk join giveaway
tamat pada 27/7/2014 

JAWAPAN SAYA
NO 1,2 & 5


Giveaway Ramadhan



klik banner untuk join giveaway
tamat pada 27/7/2014 

SOALAN & JAWAPAN

a) apa blog bisnes suami ?


b) tahun ni 1 Ramadhan 14 _ _ h ?

1435

c) berapa umur Thaqif ?

Thaqif lahir pada 25/1/2013
jadi umur Thaqif pada hari ini 11/7/2014 ialah
1 tahun 5 bulan 16 hari


TAG BLOGGER


segmen : blogwalking sempena RAMADHAN 1435H



klik banner untuk join segmen
tamat pada 26/7/2014

Sabtu, 26 Julai 2014

Mini GA 2 by LOLLISTA

menang RM 20




KLIK BANNER UNTUK JOIN


Senarai hadiah:
 1 x RM20(Top Referral | 1 x RM30(Total RM50/Cash) 

Mini GA 2 dianjurkan oleh SimanisLollista

dan disponsor oleh


Tarikh tamat 25 Julai 2014. Umum pemenang 26 Julai 2014.-TOTAL 2 minggu

Jumaat, 25 Julai 2014

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ

menang - monopod


THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Jemput join GiveAway ni ramai-ramai ! Para peserta berpeluang memenangi hadiah best seperti monopod ,produk shaklee,tudung bawal,purse,kain sulam,crystal brooch dan banyak lagi ! 

KLIK BANNER ATAU KLIK SINI UNTUK JOIN

Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya



Assalammualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN
Dengan sukacitanya Mellya merasmikan Segmen Blogwalk kecil-kecilan anjuran Mellya sendiri. Hihi harap ramailah yang sudi join. Tambah kenalan, tambah page views sekali ye.


TAMAT 24 JULY 2014.
Syarat penyertaan :

**SYARAT WAJIB**
Create post bertajuk "Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja 

**SYARAT TAK WAJIB** 
Follow Blog dan tekan iklan yang ada

P/S : Terima Kasih daun keladi bagi yang menjayakan Giveaway Mellya dan Iola serta Simple Giveaway Projek Dress Bajet. Tahniah juga buat pemenang :)


Khamis, 24 Julai 2014

Segmen Blogwalking by Eiqa Almond



klik banner untuk join segmen
tamat pada 24/7/2014


Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous





klik banner untuk join giveaway
tamat pada 23/7/2014

The best of pengalaman puasa di bulan Ramadhan

Hurmmmm.... apa yang pengalaman puasa yang best nak aku ceritakan? semuanya rasanya biasa-biasa aje.. tiada yang terlalu istimewa yang boleh aku coretkan.. huhuhuhu..
Tapi mengikut pengalaman aku dibulan puasa @ Ramadhan ini nantilah aku akan jumpa perkara-perkara berikut.. korang aku tak tahulah:

1. Juadah kelihatan Istimewa sewaktu berbuka setiap hari (makan lauk sardin pun waktu berbuka nampak macam istimewa sangat.. perut lapar punya penangan)

2. Usahawan-usahawan baru mencari duit raya (waktu inilah muncul peniaga-peniaga baru kat pasar Ramadhan yang aku tak pernah lihat meniaga kat mana-mana pun muncul kat sana-sini)

3. Semua orang nak balik cepat berbuka (pejabat kat tempat aku kerja nih semuanya pukul 5 dah hilang balik.. walhal kalau hari biasa pukul 7 balik pun diaorang dah kata "woiii awalnya balik.. kerja kau nih sapa nak buat?")

4. Balik awal tapi sampai rumah tetap lambat (aktiviti pusing-pusing bazar Ramadhan setiap hari.. walaupun bazar yang sama dan orang meniaga tetap sama setiap hari.. tapi tawaf tetap tawaf satu bazar Ramadhan.,.)

5. dentuman bunyi mercun kedengaran disana-sini (Walhal kerajaan haramkan mercun.. tapi tetap ada stok yang dijual.. hahahaha)

6. hari pertama puasa dah buat bajet raya (hahahaha duit raya kena stand-by.. budak-budak sekarang mana nak terima 20 sen duit raya.. paling sikit pun seringgit.. huhuhuhu.. rabak-rabak poket aku)

Rasanya banyak lagi pengalaman bulan puasa nih.. tiap-tiap tahun sama hingga dah rasa macam tak istimewa sangat pengalaman puasa nih.. huhuhu.. SEKIAN...


Rabu, 23 Julai 2014

giveaway by azura abd rahman duit raya 2014





klik banner untuk join giveaway 
tamat pada 23/7/2014

TAG:
1. yun sing

Mini Giveaway Raya Anak Soleh Solehah

RM 10


klik banner untuk join giveaway
tamat 23/7/2014


Giveaway Ramadhan by irrayyan.com




klik banner untuk join giveaway
tamat pada 23/7/2014 

"Saya suka singgah di blog irrayyan.com kerana ..... ada giveaway yang sedang berjalan.. saya memang amat suka join giveaway"

Raisha's 1st Giveaway!




klik banner untuk join giveaway
tamat pada 23/7/2014


Ramadan Mubarak Giveaway by Najla Mohayidin



klik banner untuk join giveaway
tamat pada 22/7/2014

TAG:
karimah

perkara yang aku paling suka bila tiba ramadan

Apabila tiba ramadan maka itulah petanda dan peringatan untuk semua bahawa AIDILFITRI HAMPIR TIBA..  hahahaha.. lepas Muharam bukannya terus aje Syawal.. kena melalui Ramadhan baru jumpa bulan Syawal.. hehehe itulah yang paling aku suka bila tiba Ramadhan.. tandanya sebulan lagi nak sambut raya.

Selamat berpuasa dan Selamat hari raya



Selasa, 22 Julai 2014

spongebob's giveaway

menang- jersey



klik banner untuk join giveaway
tamat pada 21/7/2014

print screen iklan
















Isnin, 21 Julai 2014
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Giveaway, Contest, Segmen, JomSantaiAje - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger