• D2D's First Giveaway by Edrina

    klik banner


SEGMEN: Kapas Putih Julai Bloglist




klik banner untuk join segmen
tamat pada 30/6/2014 


Isnin, 30 Jun 2014

PERTANDINGAN BLOGKU TERBAIK! BERSAMA TEAOAIS.COM





klik banner untuk join contest / giveaway
tamat pada 30/6/2014


PERTANDINGAN BLOGKU TERBAIK! BERSAMA TEAOAIS.COM

Hadiah cukup lumayan.. jumlah keseluruhan hadiah ialah RM1000.00..  Kepada blogger yang rasa kreatif bolehlah mencuba nasib contest nih..  kerana pemenang adalah berdasarkan posting paling menarik dan kreatif.. bagi aku yang terasa amat kerdil dalam dunia blogger nih, penyertaan aku nih cukuplah rasanya sekadar untuk memeriahkan dan mempromosikan contest daripada TEH O AIS.COM.

KENAPA BLOG AKU NIH TERBAIK.. 
blog nih adalah sebuah blog khas yang aku buat untuk join giveaway, segmen dan contest.. 
apa yang membuatkan blog aku nih yang terbaik ialah terdapat lebih dari 75% giveaway, segmen dan contest yang terkini boleh didapati kat blog aku nih.. aku berusaha hampir setiap hari untuk update blog aku nih dengan semua jenis giveaway, segmen dan contest.. aku berusaha untuk tidak ketinggalan untuk menyertai semua jenis giveaway, segmen dan contest..bagi aku bukanlah kemenangan yang aku kejarkan, tetapi penyertaan.. ini adalah kerana aku juga turut menganjurkan giveaway.. aku faham perasaan penganjur apabila menganjurkan sesuatu giveaway, penyertaan adalah sangat-sangat diharapkan bagi memeriahkan sesuatu giveaway dan segmen.. tanpa penyertaan sesuatu giveaway, segmen atau contest tidak akan menjadi meriah.. 
Blog aku ini menjadi rujukan untuk pencinta giveaway untuk menyertai giveaway yang mereka tertinggal..





First Giveaway : Fariza - Warna-warni Kehidupan

hadiah istimewa


klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/6/2014


Segmen Blogwalking Summer Break

menang- tasbih


klik banner untuk join segmen
tamat pada 30/6/2014

Follower sekarang adalah 203 orang sahaja


Segmen Doddle Mini Scarf by Zurnie Irmani




klik banner untuk join segmen
tamat pada 30/6/2014


Segmen Reka & Menang Button Badge 2 by Huda



klik banner untuk join segmen
tamat pada 30/6/2014


Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com





giveaway-tunai-rm500-by-syuhadabaharudin.com

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/6/2014

Salam Kenalan Dari Blogger NotaShalimar



klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/6/2014



Setulus Kasih Ibu' Contest by Dr. Shikin


menang - top referral


 photo PicsArt_1399658091312_20140510_015633_zps327cecf4.jpg

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 30/6/2014



UCAPAN HARI IBU

KEPADA IBU KU YANG TERSAYANG MINTA HALALKAN SETIAP TITIS SUSU IBU YANG TELAH IBU BERIKAN PADAKU..  TIADA HARTA YANG TERNILAI DALAM DUNIA INI YANG MAMPU MEMBAYAR SEMUA HUTANGKU TERHADAPMU IBU..
SELAMAT HARI IBU.. SESUNGGUHNYA SETIAP HARI ADALAH HARI IBU..
PELUK DAN SAYANG UNTUKMU IBU


FIRST GIVEAWAY BY DOUBLE D




klik banner untuk join giveaway
tamat pada 29/6/2014
Ahad, 29 Jun 2014

JUNE GIVEAWAY OLEH MA




Assalamualaikum w.b.t
*********************************

Tekan Banner Diatas Untuk Menyertai

Ditaja oleh :


Senarai Hadiah :
Double Stemcell RM 250 | TOPUP RM65 | Perla Coffee Rm35++ | 1 Set Tupperware Rm63 | Penanda Buku | Frame | Wallet | Mac Eye Liner

JOM SERTAI SEKARANG 

Pemenang dipilih berdasarkan
-Top Refferal  
-Tag rakan plg byk 
-Random 

Giveaway Thank You My Followers! by Wani



klik banner untuk join
tamat pada 28/6/2014


Sabtu, 28 Jun 2014

segmen : blogwalking SEBELUM puasa



klik banner untuk segmen
tamat pada 28/6/2014


Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida

Bookmark Segmen + Kad Raya LE


klik banner untuk join segmen
tamat pada 28/6/2014


PENGALAMAN AKU BERSAMA NUFFNANG

Aku mula berblog sejak tahun 2011.. bermula dengan blog Lawak Santai Aje pada 2011 dan kemudian aktif dengan blog Giveaway Santai Aje akhir tahun 2013.. Nuffnang sudah banyak memberikan kenangan manis pada aku..
biarlah gambar berikut berbicara.. 


inilah sebahagian daripada kempen terkini CPUV atau dulu dikenali  sebagai Buffered Earning yang masih lagi On Going di blog2 aku.. hurmmmm tak banyak tapi kira oklah.. 

Berikut pula sebahagian daripada pengeluaran yang aku dah buat bersama Nuffnang


Nuffnang memang cukup bermurah hati dengan blog aku ... tapi tak semua kenangan bersama Nuffnang itu indah dan manis.. huhuhuhu.. Ketahuilah oleh semua bahawa pengeluaran aku yang pertama bersama Nuffnang adalah yang paling pahit.. waktu tu aku masih mentah lagi. pengeluaran pertama itu adalah pada tahun 2011. seronoknya rasanya bila kali pertama buat pengeluaran.. tak sabar rasanya menunggu .. tapi bagai menunggu buah tak jatuh.. akhirnya jawapan yang aku terima adalah E-Mail

DUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA PENGELUARAN AKU DITOLAK

KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?

AKU DITUDUH KLIK IKLAN SENDIRI

NATIJAHNYA SEMUA CPUV/BE AKU HILANG
SEMUA PENDAPATAN AKU BERSAMA NUFFNANG YANG BELUM DITUNAIKAN MENJADI KOSONG..

Huhuhuhu.. rasa gelap waktu tu.. kecewa tahap giler punya.. aku rasa macam nak stop dan buang aje iklan Nuffnang.. rasa nak stop aje blog aku.. aku berehat sebulan..

selama sebulan tersebut aku tak update blog.. huhuhu.. aku muhasabah diri.. aku kaji apa kesilapan aku.. akhirnya aku sedar.. aku kena jujur.. aku kena usaha lebih.. aku kena akur walaupun dalam hati aku kata aku tak salah..  tapi aku ambil positif.. aku perlu bangkit.. aku usaha semula bina kepercayaan Nuffnang..

perlahan-lahan aku bangkit.. Alhamdulillah.. syukur.. semua usaha aku berbalas.. kini aku dah tak sedih dan kecewa.. Sesungguhnya apabila kita berusaha dan yakin.. kejayaan akan datang kemudian.. kini aku dah boleh tersenyum melihat semua hasil aku bersama Nuffnang

TERIMA KASIH NUFFNANG


First Mini Giveaway Topup by Mrsyatie



klik banner untuk join giveaway
tamat pada 27/6/2014

tag
1. yun sing
2. karimah
3. ssurianah
4. ain
5. syuhada

Jumaat, 27 Jun 2014

Contest Meneka Jantina Anak Merahitujambu




klik gambar untuk join giveaway
tamat sehingga bayi dilahirkan (lebih kurang lagi sebulan)



kalau melihat gambar itu maka pilihan saya ialah anak perempuan.. jawapan ini saya pilih ialah setelah menilik digelok air pak belalang.. dengan bantuan belalang dan tok penghulu..  saya memang pasti dan confirm.. anak yang bakal lahir ialah perempuan.. hahahaha
yang betulnya saya mana tahu.. bukan saya boleh scan.. sebetul-betul dan amat betulnya jawapan nih saya tiru dari http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/06/contest-meneka-jantina-anak.html
hahaha.. doktor punya pendapat tu.. saya tiru aje.. hahaha harap-harap betul dan mengena




GA Mini Popia Ikan Bilis Nurul Yui




klik banner untuk join giveaway 
tamat pada 25/6/2014

Saya nak Mini Popia Ikan Bilis Nurul Yui kerana.. dengan hanya melihatnya saya dah tahu sedap dan meleleh serta menitis air liur melihatnya... hahaha nampak sangat saya bodek hik.hik.hik.
tapi sesungguhnya saya memang peminat popia mini terutamanya yang berasaskan ikan bilis.. harap saya akan menjadi orang yang bertuah menerima hadiah mini popia ini.. hahahaha.


Rabu, 25 Jun 2014

#2 Mellya and Iola Giveaway Bonanza Supported By Buttons & Cuteness


menang hadiah misteri


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan ini, sukacita dimaklumkan
Mellya dan Iola akan mengadakan giveaway bonanza
yang bermula pada
2 May 2014 
dan berakhir pada 25 Jun 2014**

Hadiah-hadiah giveaway bonanza kali ini
ditaja sepenuhnya oleh Buttons and Cuteness.
Dan yang best?!
Setiap penyertaan, layak menerima diskaun voucher yang akan
diberikan pada akhir giveaway nanti.

Jemput join beramai-ramai dan jadi top referral giveaway ini ^^
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Satu set combo brooch untuk pemenang top referral serta hadiah misteri untuk referral
melebihi 200 view

GIVEAWAY : SERONOKNYA RAYA BERSAMA SOTONG

klik banner untuk join giveaway
tamat pada 25/6/2014

5 Sebab kenapa perlu beralih kepada Marine Essence Beauty Bar



klik banner untuk join giveaway

5 sebab kenapa perlu beralih kepada Marine Essence Beauty Bar


  1. Cerahkan ketiak yang gelap  
  2. Hilangkan bau badan atau bau ketiak
  3. Sesuai untuk masalah kulit seperti jerawat 
  4. Hilangkan daki degil di badan  
  5. Mengatasi masalah kulit sensitif (Eczema) *sesuai juga digunakan untuk bayi dan kanak-kanak


Selasa, 24 Jun 2014

Pencarian Bloglist 2014/2015 by Tea & Coffee Lover



klik banner untuk join segmen
tamat pada 23/6/2014 

Isnin, 23 Jun 2014

Giveaway Maxi dress yang cantik untuk pembaca bertuah

menang : maxi dress


klik gambar untuk join  giveaway
tamat pada 23/6/2014 jam 11:59 pm
sempat lagi kalau nak join nih.. jom singgah ke blog http://supermakwannabe.blogspot.com


Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com




Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com

Pencarian bloglist bagi bulan June sehingga Ogos 2014 di Mieyaatiera.com bermula pada hari ini, 12 June 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 22 June 2014, tepat jam 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mieyaatiera.com dan Like Fanpage Mieyaatiera.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

Senang dan mudah bukan?

50 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta untuk memasukkan url blog Mieyaatiera.com ke dalam bloglist kalian juga.

Manakala, 5 orang pemenang bertuah akan dipilih sendiri oleh Mieya untuk memenangi hadiah misteri. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 June 2014.

Ahad, 22 Jun 2014
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Giveaway, Contest, Segmen, JomSantaiAje - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger